vissza
2015
2014
2013
2012

Vers-Játszó-Tér

Amikor az ember gyermeke mesét, regényt, verset olvas, néha rátör a kíváncsiság, hogy bárcsak beszélhetne személyesen a mese-regény-vers írójával. Jó lenne megsimogatni vagy megkérdezni, hogy miért úgy alakult annak vagy annak a sorsa. Vagy egyszerűen csak focizni, szotyizni, szórakozni velük! Hogy nézhet ki egy gyerekeknek író felnőtt?? Mi a kedvenc kajája? Jó tanuló volt? Kitűnő? Esetleg kapott ő is beírást? Sokat töpreng egy versen vagy mesén, vagy csak úgy zubognak ki a szavak a tollából? Egyáltalán kézzel írnak, vagy klaviatúrát püfölnek?? Ezt mind, meg még ennél többet is megkérdezhettek a gyerekeknek író felnőttektől a 8. Győrkőcfesztiválon, a VERS-JÁTSZÓ-TÉRen, ahol a kortárs magyar gyerekirodalom legcsodásabb költői, meseírói várják a győrkőcöket: Kolozsi Angéla, Szabó Borbála ,Szabó T. Anna Tóth Krisztina Varró Dani.

Tudod kik rajzolják a mesekönyvek hőseit, fáit, virágait, állatait? Találkozz Rofusz Kingával, Szalma EdittaL,Szegedi Katalinnal, - kedvenc illusztrátorainkkal; alkossatok együtt, rajzoljatok, készítsetek papírbábokat!

Minden játék után jutalmad egy verses-mesés-rajzos lap, melyet a GYŐRKŐC KÖNYVKÖTÖDÉBEN összefűzhetsz a saját versesköteteddé Törőcsik Kata győri papírművész segítségével.

A hatalmas MESEÁGYBAN pihepuha párnák közt Boldizsár Ildikó mesél és gyógyít gyermeket és felnőttet egyaránt. “Menni kell egy úton, meg kell küzdeni az elénk kerülő kihívásokkal, és ez majd alakítja az embert. Az európai mesékből megtanultam cselekedni, céltudatos lenni, a keleti mesékből pedig megtanultam elfogadni.”

Kezdés: 
2016. július 02, szombat -
10:00 - 20:00
2016. július 03, vasárnap -
10:00 - 18:00