vissza
2015
2014
2013
2012

Bábakukucs

a BábAkalács Társulat kandika színháza. Mi az a Bábakukucs? Kívülről egy egyszerű mutatványos bódé. Ám, aki bekukkant a gömbölü likon, az igen szép gyönyörűséges dolgokat láthat benne. Kétszer sohasem teljesen ugyanazt. Ugyanis a képek odabenn életre kelnek.
Személyre szóló bábszínházukban mesék elevenednek meg. Hogy mely mesék, mely szereplőkkel, az legyen titok. A játékmester mutatványos hölgy és a kíváncsi kukucskáló közös titka. Mert a titkokat mindenki szereti. Titkokat kilesni még inkább. Hát még, ha a titok tudója ettől nem lesz kevesebb ember, sőt nem mindennapi élménnyel gazdagodhat. Kilépvén saját világából, részese lehet egy mesének, ami karnyújtásnyira a nézőtől, pillanatokra bár, de kizárólag neki mutatkozik meg. S máris jöhet a következő leskelődő, s a neki választott meglepetés. Aki türelmesen a sorára vár, annak is gondoskodnak a szórakozásról. Hogy hogyan? Legyen az is titok. Aki kíváncsi, győződjék meg róla személyesen.
A Bábakukucs az 1600-as évektől a 19. század elejéig virágzó vásári mutatvány, a "Guckkasten", avagy kandika láda egyedi módon továbbfejlesztett változata. "A guckkasten produkció nemcsak titokzatos, de személyre szabott is, hiszen mindenki a saját "nagy utazására" fizet be, egyedül adja át magát a mágikus világ vonzásának, egyedül ül a csudadoboz elé, s az élmény is csak az övé, amiről később élethosszig mesélhet." (Kolta Magdolna: Képmutogatók)

Kezdés: 
2016. július 02, szombat -
10:00 - 20:00
2016. július 03, vasárnap -
10:00 - 18:00